Firmele din construcţii încep să caute finanţările de la stat: peste 30 de IMM-uri se înscriseseră până săptămâna trecută la Fondul Român de Contragarantare pentru Garant Construct

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.06.2022

Din întregul plafon de 2,5 mld. lei, jumătate este alocată Fondului Român de Contragarantare, iar cealaltă jumătate poate fi accesată prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Până la finalul săptămânii trecute, peste 30 de IMM-uri aplicaseră pentru obţinerea unei finanţări prin programul Garant Construct la Fondul Român de Contragarantare. Banii solicitaţi vizează capital de lucru şi/sau pentru investiţii. Programul se adresează atât IMM-urilor, cât şi unităţilor administrativ-terito­riale. Înscrierile s-au deschis pe 25 mai 2022.

În primă fază, cei interesaţi de finanţare, care poate ajunge până la 10 milioane de lei per beneficiar, trebuie să completeze şi să încarce o serie de documente, apoi Fondul Român de Contragarantare (FRC) verifică informaţiile, iar finanţatorul selectat este contactat de beneficiar în vederea aprobării finanţării.