Companii

Firma de constructii Con-A Sibiu si-a dublat afacerile, pana la 50 mil. euro

08.02.2007, 19:57 143

Grupul de firme de constructii Con-A din Sibiu estimeaza pentru anul in curs o crestere de 30% a cifrei de afaceri, procent care, potrivit estimarilor conducerii grupului, este similar cu ritmul de crestere al pietei de constructii din Romania.
Firma sibiana a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro, dublu fata de cifra de afaceri realizata in 2005. "Ne-am multumi sa ajungem anul acesta la afaceri de 60 de milioane de euro. Companiile de constructii trebuie sa isi creasca afacerile in fiecare an, cel putin in aceeasi proportie cu ritmul de crestere al pietei", a declarat Mircea Bulboaca, presedintele grupului de firme Con-A.
Potrivit estimarilor Con-A, anul trecut piata de constructii din Romania a inregistrat un ritm de crestere de aproximativ 25 - 30%. "Cresterea afacerii noastre cu pana la 100% arata ca am avut un an bun", spune Bulboaca. Acesta precizeaza ca, in acest moment, ponderea lucrarilor executate in judetul Sibiu este aproximativ egala cu cea a lucrarilor din restul tarii. Con-A a realizat majoritatea lucrarilor de constructie la parcul de retail de langa Sibiu, dezvoltat de belgienii de la BelRom si vandut ulterior pentru un profit de 33 de milioane de euro. Potrivit lui Mircea Bulboaca, lucrarile la parcul de retail au reprezentat anul trecut circa 25% din cifra de afaceri totala a grupului.
"Vrem sa ne extindem activitatea in tara si sa ne marim consistent cota de piata", mai spune Bulboaca, care adauga ca grupul de firme Con-A si-a propus sa abordeze "cu prudenta" piata de constructii din Bucuresti, in acest an.
Primele lucrari ale companiei sibiene in Bucuresti ar putea fi la cele doua hoteluri si un mall pe care omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul Atlassib, le construieste in Capitala. Con-A este executantul lucrarilor la hotelul Ramada din Sibiu, apartinand unei firme din grupul Atlassib. "Nu avem niciun contract incheiat inca, deci nu este nimic sigur in ceea ce priveste proiectele Atlassib din Bucuresti", tine sa arate Bulboaca.
Presedintele Con-A anticipeaza o posibila criza de materiale in perioada imediat urmatoare pe piata de constructii. "Cererea de materiale este foarte mare, ca urmare a cresterii pietei. Nu stim inca daca furnizorii vor face fata cererii si daca anumite materiale pot fi livrate la timp. Un exemplu in acest sens este cimentul. In plus, in aceasta perioada are loc o reasezare a preturilor la materiale, la furnizori, in functie de care ne vom adapta si noi strategia pentru acest an", mai spune omul de afaceri sibian.
Con-A a planificat pentru anul in curs recalificarea a 400 de muncitori proprii si angajarea a inca 50 de oameni. Bulboaca considera ca nu este rentabila angajarea de muncitori straini in detrimentul celor din Romania, in conditiile actuale de piata. "Am realizat un studiu al costurilor pentru aducerea de muncitori straini, din tari mai sarace, si am ajuns la concluizia ca vom cheltui mai mult decat daca apelam tot la muncitori romani", a mai spus presedintele grupului Con-A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO