Companii

Feruccio Com, controlată de antreprenori români, va construi o fabrică de prefabricate de beton de 109 milioane. „Acum avem proiecte mari de construcţii, tronsonul Ploieşti - Braşov şi drumul expres Găeşti - Ploieşti. Nevoia de infrastructură este mare şi cu fabrica nouă vom deservi toată zona aceasta.“

Ninel-Aurelian Alexandru, proprietarul companiei Feruccio, la semnarea acordului de ajutor de stat alături de Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şşi Turismului.

Ninel-Aurelian Alexandru, proprietarul companiei Feruccio, la semnarea acordului de ajutor de stat alături de Lucian Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şşi Turismului.

Autor: Mirabela Tiron

09.01.2024, 11:00 14675

Compania a intrat pe lista celor opt firme din industria prelucrătoare care au semnat la finalul anului trecut contracte la Ministerul Economiei pentru ajutor de stat.

Feruccio Com din Prahova, controlată de omul de afaceri Ninel-Aurelian Alexandru, una din cele opt firme din industria prelucrătoare care au semnat contract pentru ajutor de stat, va construi o fabrică de prefabricate din beton în comuna Ariceştii Rahtivani, din apropiere de Ploieşti (judeţul Prahova), o investiţie estimată la 109 mil. lei (26 mil. euro).

„În ultimii 30 de ani nu s-a construit mult în România şi nevoia de infrastructură este mare. Acum avem nişte proiecte mari de construcţii, tronsonul Ploieşti-Braşov a fost avizat, drumul expres Găeşti–Ploieşti se va construi. Nu merită să aduci prefabricate din beton de la Timişoara de exemplu, ci profitabil este să le aduci de pe o rază de 200-250 de kilometri. Cu aceste proiecte vom avea de lucru, vom deservi toată zona şi cred că este nevoie de cât mai multe astfel de fabrici în România“, a declarat pentru ZF Ninel-Aurelian Alexandru, pro­prietarul companiei, alături de familia lui.

El controlează alături de Iuliana şi  Gabriela Lorena Alexandru mai multe firme, printre care şi Ferrucio Construct şi Woma Ecoserv Construct, potrivit termene.ro, ce operează trei fabrici, una de sticlă, de polistiren şi de finisare fier-beton în comuna Brazi, judeţul Prahova.

„Investiţia totală în această fabrică de prefabricate de beton se ridică la 109 mil. lei, din care 70% reprezintă ajutor de stat. Competiţia a fost foarte mare pe ajutorul de stat şi mă bucur că am intrat pe locul 6 pe această listă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO