Business Construct

Feruccio Grup va investi 109 milioane lei într-o fabrică de prefabricate din beton, în comuna Ariceştii Rahtivani din Prahova

Feruccio Grup va investi 109 milioane lei într-o...

Autor: Daniel Lazar

20.12.2023, 16:15 1455

Feruccio Com, care face parte din grupul de firme cu acelaşi nume (care mai include Woma Ecoserv Construct şi Feruccio Construct), înfiinţat în anul 1997 şi controlat de omul de afaceri Ninel Aurelian Alexandru, este singura din Prahova care se numără printre cele 8 companii din România din industria prelucrătoare ce au fost declarate eligibile pentru obţinerea finanţării pe schema de ajutor de stat instituită prin HG 959/2022.

Astfel, Feruccio va investi 109 milioane lei într-o fabrică de prefabricate din beton în comuna Ariceştii Rahtivani, situată la 5 kilometri de municipiul Ploieşti. Investiţia are termen de finalizare anul 2025, iar noua capacitate de producţie, care se va întinde pe o suprafaţă de 12.000 metri pătraţi, va genera 101 locuri de muncă. Aici se vor produce structuri pentru hale industriale, produse pentru lucrări de infrastructură şi construcţii civile, elemente pentru canalizări şi pavaje, grinzi, garduri şi terasamente.

“Va fi o investiţie prietenoasă cu mediul, deoarece vom avea 2 MW prin utilizarea panourilor fotovoltaice şi vom produce energie verde pe care o vom stoca în baterii pe timp de noapte. Am construit câteva sute de apartamente în Ploieşti şi Bucureşti şi încercăm să diversificăm domeniile de activitate, mai ales pentru a depinde cât mai puţin de alţi funizori”, a precizat Aurelian Alexandru.

Grupul de firme controlat de către Ninel Aurelian Alexandru, alături de Iuliana – soţia sa şi Lorena – fiica sa, mai deţine o staţie de betoane, o fabrică de polistiren, o linie de fasonare a fierului, ateliere de tâmplărie PVC şi aluminiu, o fabrică de sticlă, o fabrică de mobilă, dar şi 12 hectare de viţă de vie, în regiunea Dealu Mare, unde produce vinul Feruccio.

“În urmă cu două luni, am început, în zona zero a municipiului Ploieşti, construcţia clădirii Feruccio Tower, care va fi cea mai înaltă din zona centrală, cu 11 etaje, dintre care 3 vor fi spaţii de birouri şi 8 destinate locuinţelor. Clădirea aduce pe piaţa imobiliară a locuinţelor şi birourilor premium din Ploieşti o serie de elemente de noutate absolută, astfel încât viitorii proprietari de apartamente vor avea de la sisteme smart de colectare a deşeurilor până la pereţi mobili pentru compartimentarea instantanee a locuinţei”, spune Aurelian Alexandru.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a Feruccio Grup a fost de 76,46 milioane de lei (15,4 milioane euro), realizată cu 200 de salariaţi, dintre care jumătate provin de peste hotare, din India, Nepal, Bangladesh, Pakistan şi Republica Moldova.

În portofoliul de clienţi al Feruccio Grup regăsim companii importante precum OMV Petrom, Michellin, Ford Craiova, British American Tobacco, Rompetrol, Siemens, Christoff Grup, Kraftanlagen sau Kremsmüller.

Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare este o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiţii iniţiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, lansată în anul 2022. În sesiunea 1 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022 au aplicat 97 de companii, iar la începutul săptămânii cele 8 companii eligibile au semnat contractele de finanţare. Acestea sunt: Non-Woven Global SRL, ECO Partnersheep Insulation SRL; Alex Melcovich BH SRL, Ecobac SAL SRL; HI-Q Solutions Invest SRL, Feruccio Com SRL, Andres Rob Construct SRL şi Chimcompex SA;

În termen de 6 luni de la semnarea acordurilor de finanţare, beneficiarii au obligaţia de a prezenta dovada cofinanţării precum şi de a demara investiţia. Aşadar, plăţile în cadrul acordurilor de finanţare se vor efectua pe principiul rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari pe parcursul realizării investiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO