Companii

Fermierii români încasează al patrulea cel mai mare preţ din UE pe laptele materie primă, cu 20-25% peste cel din ţări din regiune

Autor: Cristina Roşca

22.05.2023, 17:30 427

Preţul pe care îl încasează fermierii din România pentru laptele crud, neprocesat, este al patrulea cel mai mare din UE, după cel din insulele Cipru şi Malta şi după cel din Spania.

În aprilie 2023, un fermier român a încasat, în medie, 0,567 euro per litru de lapte crud, neprocesat. Preţul este cu 84% mai mare decât în urmă cu fix doi ani, în aprilie 2021, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la biroul euro­pean de statistică Eurostat.

Mai mult decât atât, acesta este al patrulea cel mai mare preţ din Europa, după cel din insulele Cipru şi Malta şi cel din Spania. În mod normal, în insule, preţurile sunt mai mari pentru că acestea sunt separate de continent şi deci tot ce trebuie adus aici implică o serie de costuri suplimentare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO