Companii

Fantomele trecutului. Ce se mai întâmplă la rafinăria Arpechim, închisă în 2011, dar care stă pe un teren de 200 de hectare?

Fantomele trecutului. Ce se mai întâmplă la rafinăria...

Autor: Roxana Petrescu

30.01.2024, 00:07 20148

La începutul anului 2011, OMV Petrom anunţa închiderea rafinăriei Arpechim din Piteşti, cu o capacitate de 3,5 milioane de tone, după ce tentativele de a găsi un cumpărător nu au livrat niciun rezultat. După anunţ, statul român şi-a luat el rolul de salvator, dar la mai bine de un deceniu de la închidere rafinăria este tot în conservare. După anunţ, au existat şase tentative de vânzare, dar nimeni nu a pus banii pe masă. Ce se întâmplă mai departe cu cele 200 de hectare pe care stă una dintre fostele mândrii ale industriei româneşti?

„OMV Petrom intenţionează să repună terenul aferent fostei rafinării în circuit economic, având în vedere potenţialul ridicat al acestuia de a fi transformat în parc industrial. Terenul este conectat la infrastructura naţională şi internaţională de transport prin autostrada 1, parte a Coridorului European IV, precum şi la drumul rapid Craiova - Piteşti. În plus, locatia beneficiază de conectare la utilităţi operaţionale, care, din punctul de vedere al capacităţii, se pretează pentru industrii grele complexe. Suprafaţa platformei industriale Arpechim este de circa 200 de hectare“, spun reprezentanţii OMV Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO