Companii

Familia Bercean a ieşit din joint-venture-ul cu grupul danez Givesco, în care a intrat în 2018

Familia Bercean a ieşit din joint-venture-ul cu grupul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.11.2023, 18:45 212

Familia Bercean şi Givesco au înfiinţat în urmă cu circa cinci ani o companie - Sam Mills Business Investment Holding, în care au avut număr egal de părţi sociale.

Grupul danez Givesco a devenit unicul asociat al Sam Mills Business Investment Holding după ce a preluat restul de 50% din părţile sociale de la Sam Mills SRL, societate aflată în insolvenţă şi controlată de Ioan Arcadie Bercean, arată datele din Monitorul Oficial. Pentru a pre­lua cele 19,8 milioane de părţi sociale, grupul Givesco a făcut o infuzie de capital de 198 de milioane de lei (circa 40 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Givesco, care are mai mult de 50 de companii în Europa în principal în industria alimentară, dar şi divizii de investiţii şi inovaţii, a intrat în Sam Mills Business Investment Holding în urmă cu cinci ani, în una dintre cele mai importante mişcări de la acea vreme din industria alimentară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO