Companii

Cum s-a văzut vânzarea de active în businessul Sam Mills Europe: de la o pierdere de 127 mil. lei la un profit de 119 mil. lei. În 2022, grupul Sam Mills a vândut active din sectorul creşterii păsărilor către un grup maghiar.

Cum s-a văzut vânzarea de active în businessul Sam...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.07.2023, 17:45 511

Sam Mills Europe, companie controlată de familia Bercean din Satu Mare şi grupul danez Givesco, a trecut anul trecut pe profit, înregistrând un plus de 119 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. În anul anterior, compa­nia a raportat pierderi nete de 127 de milioa­ne de lei. Anul trecut, Sam Mills Europe şi Sam Mills Feed au vândut către Poultry In­tegra­tion Farms, com­panie cu acţio­na­riat maghiar, anumite active desti­na­te pro­duc­ţiei şi co­mer­ciali­ză­rii de pui vii, pro­duc­ţiei şi comer­ciali­ză­rii de pui de o zi şi comercializării ouălor de incubaţie. Tranzacţia a primit avizul Consiliul Concurenţei. Poultry Integration Farms a avut în 2022 o cifră de afaceri de 4,9 milioane de lei.

Sam Mills Europe SRL are ca domeniu principal de activitate fabricarea produselor de morărit şi a avut în 2022 o cifră de afaceri de 251 de milioane de lei, în scăde­re cu aproape 18% faţă de anul precedent, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania este deţinută de Sam Mills Investment Holding, controlată de grupul danez Givesco şi Sam Mills SRL, în care este acţionară familia Bercean.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO