Companii

Familia austriacă Meinl cumpără ciocolata Heidi pentru a-şi întări poziţia pe o piaţă de 300 mil. euro pe an

Familia austriacă Meinl cumpără ciocolata Heidi pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.12.2012, 13:29 2721

Kandia Dulce, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa ciocolatei, deţinut de familia austriacă Meinl, a cumpărat compania Heidi Chocolat, deţinută de elveţienii de la Laderach şi îşi consolidează astfel poziţia de cel mai mare producător local de ciocolată.

Kandia şi Heidi vor deveni două "companii surori" şi vor fi deţinute de o companie nou creată numită KEX Confectionery, însă ele vor rămâne separate din punct de vedere operaţional, iar echipele de management vor rămâne neschimbate, se arată într-un comunicat al celor două companii. Tranzacţia urmează să fie aprobată de Consiliul Concurenţei, cel mai probabil la începutul anului viitor.

"În primul rând tranzacţia trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei şi nu putem da detalii până atunci", a afirmat Mihuţ Crăciun, directorul general al Kandia Dulce.

Aceste două companii sunt şi singurele care mai produc ciocolată pe piaţa din România, după ce fabrica Poiana, deţinută de grupul Kraft Foods, a fost închisă.

Kandia, deţinută de una dintre cele mai bogate familii din Austria, a mai fost implicată într-o tranzacţie, preluând anul trecut şi Supreme Chocolat, producătorul Primola. Kandia a avut anul trecut o cifră de afaceri de 123 milioane de lei şi o pierdere de aproape 4 milioane lei.

Heidi, care deţine o unitate de producţie în oraşul Pantelimon ( judeţul Ilfov), a fost înfiinţată în 1994 a avut anul trecut o cifră de afaceri de 61,4 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe . Potrivit informaţiilor oferite de companie 50% din producţia de ciocolată a Heidi Chocolat ajunge la export în peste 40 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO