Companii

Expaţii au avut mandate scurte de conducere la Tchibo

Autor: Mihaela Popescu

28.09.2010, 23:05 276

Laurenţiu Boboc este noul director general al Tchibo România, al5-lea mare jucător pe piaţa locală a cafelei, cu afaceri de circa11 mil. euro la nivelul anului trecut. El a venit în loculslovacului Richard Hodul care a condus compania timp de doiani.

Managerul român, în vârstă de 42 de ani, are un mandat deadministrare a subsidiarei locale a Tchibo pe trei ani, potrivitdatelor publicate în Monitorul Oficial. Reprezentanţii companiei auconfirmat numirea lui Boboc în funcţia de director general, fără ada însă mai multe detalii despre experienţa profesională aacestuia.

Noul director a lucrat anterior la Procter & Gamble,acumulând experienţă şi pe piaţa din Germania, potrivitinformaţiilor disponibile pe piaţă.

Schimbarea de management întrerupe şirul directorilor expaţi laTchibo România, după circa trei ani în care s-au succedat laconducerea companiei doi manageri străini. Hodul, fost directorgeneral al Tchibo Slovacia, preluase conducerea subsidiarei localea producătorului german în toamna lui 2008, el înlocuindu-l peAndreas Winnen care a stat la conducerea companiei doar optluni.

La nivel local, producătorul de cafea a avut anul trecut afaceride 45 mil. lei (10,7 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de 2008, şipierderi de 3,9 mil. lei (0,9 mil. euro), cu 53 de angajaţi,potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania şi-a reduspierderile în 2009 cu circa 40% faţă de anul anterior, dar şiefectivul de angajaţi cu nouă persoane, conform aceleiaşisurse.

Importurile de cafea Tchibo pe piaţa românească au început înanul 1997, iar în 2001 grupul german şi-a înfiinţat propriacompanie în România. Din 2004, cafeaua Tchibo este importată şidistribuită pe piaţa locală direct de către Tchibo Brands România,subsidiara producătorului german. Compania a raportat până acum înfiecare an pierderi financiare, potrivit datelor de la RegistrulComerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO