Companii

Executivii A&D Pharma primesc 2,5 mil. euro daca isi ating targeturile

Executivii A&D Pharma primesc 2,5 mil. euro daca isi ating targeturile

Click pentru imaginea intreaga

09.11.2007, 22:10 23

Cei cinci directori executivi ai A&D Pharma, companie cu o capitalizare de 566 mil. euro pe Bursa din Londra, vor primi actiuni care acum au o valoare de 2,5 mil. euro daca grupul isi va atinge targeturile legate de cresterea profitului operational si de evolutia companiei pe Bursa.
Conducerea executiva care detine deja actiuni in valoare de 40 mil. euro la A&D Pharma va primi cumulat in cadrul unui plan aprobat de actionari, 146.000 de GDR-uri (titluri care au in spate actiuni ale companiei), insa va putea intra in posesia acestora numai daca intr-un interval de trei ani vor continua sa lucreze in cadrul companiei. A&D Pharma grupeaza reteaua de farmacii Sensiblu si distribuitorul de medicamente Mediplus.
"Valoarea GDR-urilor la data exercitarii drepturilor derivand din LTIP (Long-Term Incentive Plan - n.red.), care nu poate fi mai devreme de 3 ani de la data acordarii, va depinde de valoarea de piata a acestora la acea data, de aceea nu se poate face o estimare azi. Pachetele anuntate reprezinta numarul maxim de GDR-uri care pot fi acordate", a spus Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Alaturi de directorii executivi alte 23 de persoane vor beneficia de acest plan de prime, pachetul in acest caz variind intre 50 si 75% din remuneratiile anuale.
Potrivit anuntului facut de companie pe Bursa din Londra, 50% din aceasta prima va depinde de realizarea targetului de crestere a EBITDA, iar 50% de evolutia actiunilor la Bursa comparativ cu a altor companii din distributia si retailul de medicamente. Daca insa directorii executivi pleaca inainte de aceasta data ei isi vor pierde dreptul la actiuni.
Inaintea listarii de anul trecut pe Bursa din Londra, Dragos Dinu (CEO), Florin Buligoanea (director financiar la acea data, care insa a demisionat, postul sau fiind preluat de Roger de Bazelaire), Vivian Diaconescu si Claudiu Opran au primit cumulat 7% din actiunile companiei, care valoreaza 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO