Companii

Europolis, fuziune cu CA Immo? Cum ar arata topul proprietarilor de birouri

25.04.2010, 23:09 72

Fondurile austriece de investitii Europolis si CA Immo ar puteafuziona in urmatoarea perioada, miscare ce ar putea aduce firmanou-infiintata pe pozitia a doua in topul celor mai mariproprietari de birouri din Bucuresti, potrivit calculelor ZF.

Grupul Volksbank, principalul actionar al Europolis, a mandatatbanca de investitii Lazard sa gaseasca cea mai buna solutie pentruvanzarea fondului de investitii, printre potentialii cumparatorifiind doua fonduri americane de private equity (Perella Weinberg siTGP Capital), grupul CA Immo si managerul de fonduri Area PropertyPartners, potrivit publicatiei PropertyEU.

"Se realizeaza due diligence si asupra proprietatilor dinRomania si este posibila o fuziune cu CA Immo", au declarat pentruZF surse din piata imobiliara.

Ce proprietati detin cele doua fonduri austriece in Bucuresti?Europolis este proprietarul primelor doua cladiri de birouri dincadrul proiectului Sema Parc de pe malul Dambovitei, dar si alcladirii Europe House, sediul Orange din Piata Victoriei. Decealalta parte, CA Immo detine parcul de afaceri Bucharest BusinessPark din spatele Casei Presei Libere, dar si cladirea Opera Centerdin zona Eroilor. Cele patru proiecte au o suprafata inchiriabilacumulata de circa 100.000 de metri patrati si ar duce firmanou-infiintata pe a doua pozitie in topul celor mai mariproprietari de birouri din Bucuresti, dupa un alt investitoraustriac, Immoeast, care detine un portofoliu de aproape 200.000 mpde birouri.

Europolis este un fond cu activitate pe pietele din Austria,Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Croatia, Serbia, Rusia siUcraina, valoarea portofoliului detinut in aceste tari fiind deaproximativ 1,7 miliarde de euro.

In Bucuresti compania austriaca mai detine un teren pentruconstructia unui alt proiect de birouri in zona Grozavesti, denumitOrhideea Towers, pentru care investitorul cauta o finantare decirca 70 mil. euro, un alt proiect pentru un turn de birouri pestrada Barbu Vacarescu, precum si un proiect logistic pe autostradaspre Pitesti, valoarea de piata a portofoliului local fiindestimata la circa 160 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO