Companii

Eurolines va prelua operaţiunile TUI pe piaţa locală

21.07.2011, 00:00 145

Eurolines urmează să preia operaţiunile din România ale grupuluigerman TUI şi să integreze în grup şi compania Danubius Travel dinConstanţa, prin intermediul căreia ajung în România turiştiistrăini trimişi de TUI, a anunţat miercuri Eurolines.

Danubius Travel a avut în 2009 afaceri de 14,2 milioane de lei(3,35 milioane de euro) şi un profit de 50.000 de lei cu un numărmediu de 38 de angajaţi, potrivit datelor Registrului Comerţului.Eurolines a încheiat în iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC,companie înregistrată în Marea Britanie şi controlată de grupulgerman TUI, liderul mondial în domeniul turismului.

Astfel, o cotă importantă din ofertele turistice din agenţiileturoperatorului român va fi reprezentată de produsele TUI. Printranzacţia încheiată, Eurolines va integra şi societatea deţinutăde TUI în România, Danubius Travel, operaţiune care nu presupuneun transfer de acţiuni.

"Reţeaua de distribuţie Eurolines, cele 52 de agenţii careconstituie baza acestui parteneriat, va funcţiona sub numele TUITravel Center", a spus Dragoş Anastasiu, proprietarul Eurolines.Danubius Travel din Constanţa, societate deţinută de TUI TravelPLC, Ciprian Popescu şi Camelia Dinu Constanţa, va deveni parteintegrantă a grupului Eurolines. Potrivit lui Anastasiu, cifra deafaceri a grupului în 2010 a fost de peste 143 milioane lei (34milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO