Companii

Eternit ia in calcul constructia unei fabrici de acoperisuri

21.03.2007, 19:47 44

Grupul Eternit South-Eastern-Europe, unul dintre cei mai importanti jucatori europeni din domeniul materialelor de constructii, care a anuntat ieri primele proiecte de distributie pe piata locala, si-a propus ca in urmatorii trei ani sa atinga un nivel anual al cifrei de afaceri de circa 10 milioane de euro.
Pasul urmator ar putea fi deschiderea unui centru de productie local, dupa cum a declarat pentru ZF Robert Pramendorfer, manager de relatii internationale la Eternit. "Daca va fi indeplinita tinta de vanzari in 2010, sau de ce nu, chiar si mai repede, pasul urmator ar putea fi deshiderea unui centru de productie local, adica o investitie de circa 10 milioane de euro", a spus el. Gama de materiale de constructii care va fi comercializata de catre firma Eternit Distributie cuprinde produse pe baza de fibrociment, un material ecologic care inlocuieste azbocimentul, interzis de la 1 ianuarie pentru proprietatile cancerigene.
"Am ales sa intram pe piata romaneasca deoarece aici exista un potential foarte mare pe sectorul materialelor de constructii", a declarat Adrian Albulet, director general al Eternit Distributie.
Vanzarile la nivel de grup au depasit 550 mil. euro anul trecut, pentru 2007 fiind prognozata o crestere de 10%-15%. Pe piata de invelitori de acoperisuri, Eternit va intra in concurenta cu nume precum Bremac, Elpreco sau Lindab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO