Companii

Eric Stab, ENGIE România: Suntem, fără îndoială, în situaţie de criză. Dacă vrem producţie de energie, este vital ca cei care au demonstrat capacitatea de a investi să o poată face şi pe viitor

Eric Stab, ENGIE România: Suntem, fără îndoială, în...

Autor: Roxana Petrescu

01.03.2022, 19:00 259

♦ Marii furnizori de energie şi gaze au devenit principalii finanţatori ai actualei scheme de compensare şi plafonare a facturilor la utilităţi care va fi aplicată de statul român până la 1 aprilie. Problema majoră a acestei abordări sunt pierderile imense acumulate de furnizori, cu impact direct pe planurile de investiţii ♦ Or, în contextul în care singurele investiţii în sistemul energetic au venit tocmai din partea marilor grupuri străine, într-o absenţă totală a statului, fragilizarea financiară a acestor companii poate avea ca rezultat un blocaj la nivelul întregului sistem.

„Investiţiile presupun susţinere financiară, dar noi ne confruntăm cu o lipsă acută de fonduri“, a declarat Eric Stab, preşedinte şi CEO al ENGIE România, cel mai mare distribuitor de gaze naturale local, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a ZF Power Summit, eveniment care a avut loc în perioada 22-24 februarie.

Declaraţiile lui Stab vin în contextul în care marii furnizori de utilităţi au devenit finanţatorii schemei de sprijin pentru susţinerea consumatorilor în faţa creşterii galopante a preţului la energie şi gaz. Interpunerea furnizorilor în această schemă de sprijin a generat pierderi imense pentru companiile de profil, multe dintre ele încă ne­recuperându-şi banii. Schema de com­pen­sare şi plafonare a fost introdusă din luna noiembrie şi va dura până la finalul lunii martie, când sunt aşteptate noi măsuri pentru susţinerea consumatorilor de energie şi gaz natural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO