Companii

Enterprise Investors: Căutăm „campioni“ imuni la criză

Enterprise Investors: Căutăm „campioni“ imuni la criză

Cristian Nacu

Autor: Cristina Rosca

02.07.2012, 00:07 663

Cristian Nacu, partener în cadrul fondului de investiţii Enterprise Investors, afirmă că este în căutarea unei companii în care să investească în acest an, o firmă care să fie imună la criză şi la scăderile economiei şi consumului.

"Continuăm să facem achi­ziţii chiar dacă nu simţim o revenire a consumului pentru că noi investim în companii «campion», care cresc şi atunci când economia şi consumul scad", explică reprezentantul fondului polonez care a realizat de-a lungul timpului investiţii în companii locale precum Orange România, Siveco sau Profi.

Nacu spune că în primele şase luni nu a simţit o creştere a consumului, ba mai mult, nici în următoarele şase luni nu prevede un avans.

În pofida estimărilor pesimiste privind consumul, Nacu spune că vrea să termine anul cu o nouă achiziţie. "Noi facem de regulă o achiziţie pe an şi până acum, în primele şase luni, nu ne-am adăugat nimic în portofoliu. Urmărim piaţa, purtăm discuţii şi vom vedea", spune Nacu, fără a da însă niciun exemplu de domeniu sau de companie către care se uită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO