Enterprise Investors: Căutăm „campioni“ imuni la criză

Autor: Cristina Rosca 02.07.2012

Cristian Nacu, partener în cadrul fondului de investiţii Enterprise Investors, afirmă că este în căutarea unei companii în care să investească în acest an, o firmă care să fie imună la criză şi la scăderile economiei şi consumului.

"Continuăm să facem achi­ziţii chiar dacă nu simţim o revenire a consumului pentru că noi investim în companii «campion», care cresc şi atunci când economia şi consumul scad", explică reprezentantul fondului polonez care a realizat de-a lungul timpului investiţii în companii locale precum Orange România, Siveco sau Profi.

Nacu spune că în primele şase luni nu a simţit o creştere a consumului, ba mai mult, nici în următoarele şase luni nu prevede un avans.

În pofida estimărilor pesimiste privind consumul, Nacu spune că vrea să termine anul cu o nouă achiziţie. "Noi facem de regulă o achiziţie pe an şi până acum, în primele şase luni, nu ne-am adăugat nimic în portofoliu. Urmărim piaţa, purtăm discuţii şi vom vedea", spune Nacu, fără a da însă niciun exemplu de domeniu sau de companie către care se uită.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Nacu, Enterprise Investors: Continuăm să investim în firme care cresc indiferent de condiţiile economice