Energie

Sorin Chiriţă, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al RADET, este noul administrator special al regiei

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a energiei Termice (RADET), Sorin Chiriţă, a fost numit, marţi, în funcţia de administrator special al regiei, la propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Proiectul de hotărâre privind numirea administratorului special a fost adoptat de CGMB cu 28 de voturi pentru, 19 împotrivă şi o abţinere.

Cu această ocazie, Gabriela Firea a declarat că RADET a început de luni furnizarea agentului termic pentru încălzire şi că există asociaţii de proprietari care au decis, cu acordul proprietarilor, să nu utilizeze căldura furnizată. Edilul şef al Capitalei a precizat că, până luni, 3.145 din totalul de 10.40 de asociaţii de proprietari sau locatari care au contract cu RADET au refuzat pornirea căldurii, în scris, unul dintre motivele invocate fiind decalajul faţă de momentul la care se acordă ajutoarele de căldură, respectiv data de 1 noiembrie. Ajutorul pentru căldură se acordă pentru perioada noimbrie – martie şi poate fi obţinut de familiile care au un venit mediu lunar pe membru de familie de până la 786 de lei şi de persoanele singure cu un venit mediu lunar de maximum 1.082 de lei, iar valoarea ajutorului scade sau creşte în funcţie de venitul mediu lunar al solicitantului.

În ceea ce priveşte decizia de a da drumul la căldură există două situaţii, blocurile cu repartitoare, în care fiecare locatar decide pentru el şi cele fără dispozitive, unde se ţine cont de decizia asociaţiei de proprietari.

"În prezent, din aproximativ 19.200 de scări de bloc aproximativ 7.000 au repartitoare montate. În acest moment, încercăm să identificam valoarea costurilor pe care le-ar genera montarea de repartitoare pentru toate apartamentele din Bucureşti", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Tribunalul Bucureşti a admis, săptămâna trecută, cererea RADET de intrare în insolvenţă, regia având datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.