Energie

​Petru Ruşeţ, Siemens România: Vrem să demonstrăm eficienţa smart-meterelor, deşi factura nu va cunoaşte o scădere imediată

​Petru Ruşeţ, Siemens România: Vrem să demonstrăm...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2016, 14:38 1169

Compania Siemens România urmăreşte implementarea smart-meterelor şi eficienţa lor pentru consumatori, spune Petru Ruşeţ, country division lead energy management, Siemens România.

„În România, Siemens are una dintre cele mai importante divizii, activă în domeniul energetic, Energy Management. Suntem prezenţi cu softişti la Braşov şi la Cluj-Napoca. Suntem extrem de interesaţi de ceea ce se întâmplă în piaţa de distribuţie de energie electrică. În acest context, Siemens oferă o echipă locală, cu specialişti români, care pot livra proiecte în domeniul energiei în condiţii foarte bune. Siemens derulează la nivel global proiecte pilot prin care vrem să demonstrăm eficienţa smart-meter-lor, deşi factura nu va cunoaşte o scădere imediată”, a declarat Ruşeţ, speaker în cadrul evenimentului ZF Power Summit.

Alte declaraţii făcute de Petru Ruşeţ:

Sunt de părere că deja nu mai avem întreruperi de curent atât de dese ca înainte, calitatea alimentării cu energie electrică este în creştere şi datorită tehnologiilor implementate împreună cu partenerii noştri, cum sunt Electric, CEZ, Enel şi E.On.

Nu suntem doar o companie de tehnlogie, ci furnizăm multe servicii în domeniul soluţiilor software pentru Smart Grid şi Smart Metering.

În acest domeniu, Siemens derulează la nivel global proiecte pilot prin care vrem să demonstrăm eficienţa smart-meter-lor, deşi factura nu va cunoaşte o scădere imediată. Este o investiţie pe termen lung cu proiecţie pe o perioadă de 5-10 ani.

Cu siguranţă, un furnizor serios, cu o echipă locală şi servicii orientate către client va fi totdeauna cu un pas înaintea competiţiei.

Dorinţa Siemens este ca, în 2016,  volumul investiţional în domeniul energiei să nu fie redus de faptul că strategia energetică nu e încă gata, ci să fie menţinut la un nivel ridicat. Asta va aduce rezultatele pe care ni le dorim toţi în viitorul apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO