Energie

OMV, austriecii din spatele Petrom: Una dintre forţele cheie ale UE este lipsa graniţelor prin Schengen. Sperăm ca acest lucru li se va întâmpla în curând şi românilor

OMV, austriecii din spatele Petrom: Una dintre forţele...

Autor: Roxana Petrescu

12.12.2022, 00:05 7637

♦ OMV Petrom a făcut în fiecare lună din primele trei trimestre 1 mld. lei profit net din scumpirea carburanţilor, gazelor şi a energiei electrice. 51% din acţiunile acestei companii strategice pentru economia României sunt deţinute de statul austriac prin OMV.

OMV, grupul astriac care deţine pachetul de control din OMV Petrom, le transmite angajaţilor din România şi românilor în general că este încrezător că în curând şi România va face parte din Schengen după ce Austria a votat împotrivă invocând tema migraţiei, o temă fără nicio justificare statistică.

Reacţia OMV a fost întârziată în comparaţie cu poziţiile luate la scurt timp după anunţul blocării României în Schengen, primii care au emis un comentariu oficial fiind austriecii de la Erste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO