Energie

Ministrul Virgil Popescu: Tranzacţia CEZ nu a fost un eşec pentru statul român. CEZ a dorit să vândă cui a oferit mai mult. Ca ministru nici nu am vrut să ştiu preţul oferit de consorţiul românesc pentru că nu este treaba mea, ci a conducerii executive a acestui consorţiu

Ministrul Virgil Popescu: Tranzacţia CEZ nu a fost un...

Autor: Liviu Popescu, Răzvan Botea

18.11.2020, 14:06 1270

Ministrul Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri consideră că tranzacţia prin care CEZ şi-a vândut din activele din România către australienii de la Maquarie, evaluată de Ziarul Financiar la circa 1 mld. euro, nu este un eşec pentru statul român în pofida faptului că în cursă s-a înscris şi un consorţiu românesc format din Hidroelectrica, SAPE şi Electrica.

“Tranzacţia CEZ nu a fost un eşec pentru statul român. CEZ a dorit să vândă cui a oferit mai mult. Consorţiul românesc a oferit un preţ, credeţi-mă, ca ministru nici nu am vrut să ştiu acest preţ pentru că nu este treaba mea, este a conducerii executive. Suntem în evaluare în momentul de faţă de către Consiliul Concurenţei a acestei tranzacţii”, spune ministrul Virgil Popescu într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalistul ZF pe ce poziţie s-a poziţionat consorţiul românesc în licitaţia pentru achiziţia activelor CEZ, ministrul a răspuns că sunt lucruri pe care le ştie doar compania CEZ.

Sub numele de cod ENESCU, tranzacţia prin care consorţiul românesc format din Electrica, Hidroelectrica şi SAPE voia să cumpere activele CEZ România a eşuat din cauza unei oferte mai slabe faţă de cea a competitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO