Energie

Ministrul Energiei dă asigurări: Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an

Ministrul Energiei dă asigurări: Sunt convins că vom...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.07.2022, 13:43 92

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu Reta Jo Lewis - Preşedintele US Exim Bank din SUA. „Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank”, apreciază Popescu.

„Am continuat discuţiile despre construcţia noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis - Preşedintele US Exim Bank din SUA. În cadrul întâlnirii am discutat despre sprijinul pe care România îl va primi pentru reactoarele 3 şi 4”, anunţă VirgilPopescu.

El arată că preşedintele Exim Bank a reiterat dorinţa de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanţarea.

„Relaţia de cooperare România - SUA are o dinamică foarte bună şi este în permanentă dezvoltare. Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank”, încheie Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO