Ministrul Energiei dă asigurări: Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an

Autor: Gabriel Pecheanu 26.07.2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu Reta Jo Lewis - Preşedintele US Exim Bank din SUA. „Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank”, apreciază Popescu.

„Am continuat discuţiile despre construcţia noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis - Preşedintele US Exim Bank din SUA. În cadrul întâlnirii am discutat despre sprijinul pe care România îl va primi pentru reactoarele 3 şi 4”, anunţă VirgilPopescu.

El arată că preşedintele Exim Bank a reiterat dorinţa de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanţarea.

„Relaţia de cooperare România - SUA are o dinamică foarte bună şi este în permanentă dezvoltare. Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank”, încheie Popescu.