Energie

Ministerul Economiei: Cred ca trebui sa ne gandim foarte serios ca am putea ramane cu actualul pachet de actiuni la reactoarele 3 si 4

Autor: Roxana Petrescu

05.04.2012, 12:13 385

Tudor Serban, consilier al ministrului economiei Lucian Bode, a declarat ca statul trebuie sa ia in serios varianta de a ramane cu un pachet de actiuni de 85% din compania EnergoNuclear, cea care se ocupa de realizarea proiectului de 4 miliarde de euro al reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

Informatia vine in contextul in care statul nu a putut sa atraga noi investitori in acest proiect pana la 15 martie, amanand cu 6 luni de zile termenul pana la care asteapta ofertele investitorilor interesati.

"Nu ne-am priceput sa-i atragem si sa-i mentinem pe investitori in acest proiect.Cred ca trebuie sa ne gandim foarte serios ca am putea ramane in acest proiect cu actualul pachet de actiuni, sa ne gandim la garantii guverntamentele pentru finantare pentru ca pentru Romania este esentiala continuare proiectului 3 si 4", a declarat Serban.

In acest moment, alaturi de statul roman reprezentat prin Nuclearelectrica in proiectul reactoarelor 3 si 4 mai sunt implicati Enel (Italia) si ArcelorMittal Romania, dupa ce CEZ, RWE, GDF SUEZ si Iberdrola au abandonat acest proiect. Statul controleaza acum circa 85% din proiect, Enel are 9,15% iar ArcelorMittal controleaza 6,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO