Energie

Încă un gigant se prăbuşeşte pe bursă: Acţiunile Siemens Energy sunt în cădere liberă, pierzând peste 30% pe bursa din Frankfurt. Din luna iunie, compania germană a pierdut 70% din capitalizare

Încă un gigant se prăbuşeşte pe bursă: Acţiunile...

Autor: Ştefan Stan

26.10.2023, 13:06 5193

Acţiunile Siemens Energy au scăzut cu peste 30% după ce grupul a declarat că poartă discuţii cu băncile şi cu guvernul german pentru a-şi consolida bilanţul, scrie FT. 

Acţiunile grupului listate pe Dax au scăzut joi, la începutul şedinţei de tranzacţionare, confirmând informaţiile apărute în presa germană.

Într-un anunţ către bursă, compania a precizat că "evaluează diverse măsuri de consolidare a bilanţului Siemens Energy şi poartă discuţii preliminare cu diferite părţi interesate, inclusiv parteneri bancari şi guvernul german, pentru a asigura accesul la un volum tot mai mare de garanţii necesare pentru a facilita creşterea puternică anticipată".

Siemens a adăugat că "creşterea puternică a numărului de comenzi, în special în fostele domenii de activitate gaz şi energie, duce la o nevoie tot mai mare de garanţii pentru proiecte pe termen lung".

Această decizie vine după ce, în august, compania a avertizat investitorii că se aşteaptă să înregistreze pierderi de 4,5 miliarde de euro în acest an, din cauza problemelor de la producătorul său de turbine eoliene Siemens Gamesa, care a fost afectat de provocări tehnice şi de presiunile inflaţioniste.

Acţiunile au scăzut cu aproape 70% din iunie, când a dezvăluit provocările tot mai mari din sectorul eolian, în ceea ce directorul executiv Christian Bruch a descris drept un moment "amar".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO