Energie

CE Hunedoara, pe mâna unui administrator care abia face cunoştinţă cu energia. Salariile mărite pentru voturi şi lipsa oricărei restructurări riscă să şteargă 6.700 de joburi din economie: „Nu ieşim la liman în actuala structură“

CE Hunedoara, pe mâna unui administrator care abia face...

Autor: Roxana Petrescu

08.01.2016, 13:00 771

Numirea în funcţia de administrator judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a companiei GMC a luat prin surprindere Ministerul Energiei, consiliul de administraţie, conducerea executivă a producătorului de energie şi chiar pe reprezentanţii casei de insolvenţă. Sprâncenele ridicate nu vor rezolva însă al doilea mare dosar de insolvenţă din energia românească, la mijloc fiind o companie cu 6.700 de angajaţi de care depind alte 20.000 de joburi, care are o pondere de 5% în producţia de energie locală, fiind singura care mai transformă în electricitate huila din Valea Jiului.

„În insolvenţă, consiliul de administraţie se dizolvă. Şi eu când am auzit de­nu­mirea adminis­tratorului ju­diciar, am făcut ochii mari şi m-am uitat în stânga şi în dreapta. Nu ştiu ce experienţă are o astfel de com­panie, dar este o dezamăgire pentru mine“, spune Aurelian Ghim­pău, pre­şedintele consiliului de ad­minis­traţie al Complexului Energetic Hune­doara.

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dispus intrarea în insolvenţă a com­paniei, numind în funcţia de adminis­trator judiciar casa de insolvenţă GMC din Craiova. Propunerea statului pentru acest caz a fost Euro Insol, com­pania controlată de avocatul Re­mus Borza, cel care gestionează do­­sarul insolvenţei Hidroelectrica. Borza nu a putut fi contactat pentru co­men­tarii pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO