Energie

Gorjul, regiune de top pentru Petrom. Aproape jumătate din producţia de gaze vine de aici

Gabriel Selischi, membru al directoratului Pe­trom, responsabil de partea de Upstream

Gabriel Selischi, membru al directoratului Pe­trom, responsabil de partea de Upstream

Autor: Roxana Petrescu

15.07.2015, 00:05 285
Aproape jumătate din producţia de gaze naturale a Petrom, cea mai mare companie petrolieră locală, vine din judeţul Gorj, regiune în care în ultimii ani s-au derulat proiecte de investiţii cu o valoare de 365 de milioane de euro. În contextul în care în regiune activi­tatea de explorare şi producţie are o tradiţie de 130 de ani, evoluţia înre­gis­trată în Gorj este o dovadă a faptului că încă mai există potenţial de noi des­coperiri, chiar şi pe uscat, odată cu avansul tehnologic.
 
„Datorită investiţiilor ridicate, în urma cărora am avut mai multe desco­periri în ultimii ani, Gorjul a devenit o re­giune de top în producţia de gaze, care asigură în prezent 40% din producţia de gaze a OMV Petrom. Este o ade­vărată realizare faptul că am reuşit să revigorăm exploatarea hidro­car­burilor din judeţul Gorj în ciuda unui istoric de 130 de ani în exploa­tarea hidro­carbu­rilor“, a spus Gabriel Se­lischi, membru al directoratului Pe­trom, responsabil de partea de Upstream (explorare şi producţie).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO