Energie

Creştere spectaculoasă pentru Shell în trimestrul al treilea: profitul gigantului olandez a depăşit toate aşteptările şi a urcat cu 17%

Creştere spectaculoasă pentru Shell în trimestrul al...

Autor: Ştefan Stan

01.11.2016, 09:38 163

Profitul Royal Dutch Shell a crescut în al treilea trimestru cu 17%, după ce achiziţia BG Group a dus la creşterea producţiei de petrol, ajutând la contracararea scăderii preţurilor, scrie Bloomberg.

Profitul ajustat a crescut la 2,79 miliarde de dolari, faţă de 2,38 mld. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al companiei olandeze.

Rezultatele gigantului au depăşit cu mult estimările analiştilor, care anticipau un profit de 1,79 miliarde de dolari.

CEO-ul companiei, Ben Van Beurden, care a finalizat achiziţia record a BG Group de către Shell în februarie, a promis reduceri de costuri şi protejarea dividendelor în urma unei scăderi de 2 ani a preţului petrolului. În timp ce achiziţia a crescut producţia Shell din Australia până în America Latină, de asemenea a forţat compania să aibă miliarde de dolari datorie când preţurile petrolului erau scăzute.

Preţul petrolului a avut o medie de 46,99 dolari barilul în trimestrul al treilea, faţă de 51,30 dolari barilul anul trecut, şi 47,03 în trimestrul al doilea. Declinul a început la mijlocul anului 2014 şi a obligat producătorii de petrol să întârzie proiecte, să anuleze investiţii de miliarde de dolari.

Acţiunile Shell au crescut cu 38% în Londra anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO