Energie

Conferinţa ZF Power Summit 2023. Lauru Bădiţă, Country Manager Photon Energy Operations Romania:Planul nostru este să ajungem la 200MW in România în următorii ani, ceea ce înseamnă o investiţie de circa 200 milioane euro

Conferinţa ZF Power Summit 2023. Lauru Bădiţă,...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2023, 10:23 128

Planul nostru este să ajungem la 200MW in România în următorii ani, ceea ce înseamnă o investiţie de circa 200 milioane euro, a declarat  Lauru Bădiţă, Country Manager Photon Energy Operations Romania la Conferinţa ZF Power Summit 2023.

”Anul trecut am spus că vom construi primele parcuri, iar primii 30MW i-am finalizat deja. De ieri primul parc solar produce energie, la Siria. Al doilea set de construcţie din acest an va aduce alţi de 30MW. Planul este de 200MW in România în următorii ani, circa 200 miioane euro. ŞI 600 MW la nivel regional”

Ce a mai declarat Lauru Bădiţă:

Avem aceleaşi provocări pe care le au şi ceilalţi dezvoltatori şi asta nu e bine. Înainte aveam limitări doar pe capacitate, acum apar şi alte obstacole. Ministerul Agriculturii are o intrepretare a legislaţiei legată de terenuri. Până în 50 hectare se pot face proiecte fără PUZ, iar peste 50 ha e nevoie de PUZ.  

E nevoie de reducerea timpilor de avizare. Putem scoate din circuitul agricol până în 50 de hectare şi asta este benefic, dar există proiecte mari, aflate în curs de dezvoltare, care au întârieri şi  se lovesc de refuzuri şi probleme.

Din valoarea investiţiilor în proiecte, achiziţionăm local  35-40%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO