Energie

Americanii de la BSOG au ajuns la peste 10% din producţia naţională de gaze: Tot gazul din Marea Neagră a intrat în România

Americanii de la BSOG au ajuns la peste 10% din...

Autor: Roxana Petrescu

11.01.2024, 00:07 12373

Tot gazul nou extras din marea Neagră de americanii de la Black Sea Oil & Gas (BSOG) prin proiectul Midia Gas Development (MGD) este cumpărat de francezii de la ENGIE, în baza unui contract cu o durată de 10 ani semnat în 2018.

Anul trecut, americanii au produs 1,1 miliarde de metri cubi din Marea Neagră. Redevenţele pentru această cantitate plătite către statul român s-au ridicat la 343 mil. lei. Tot gazul extras a intrat în sistemul naţional, dar mai departe ENGIE decide cum utilizează cantităţile. Ieri, România aducea gaz inclusiv din Ungaria pentru a-şi satisfice consumul intern.

„Producţia de gaze din proiectul MGD în anul 2023 a fost de 1,1 miliarde de metri cubi din care 0,8 miliarde de metri cubi de gaze cota BSOG“, spune Mark Beacom, CEO al BSOG. Anul trecut a fost primul an complet de producţie pentru proiectul Midia Gas Development (MGD) din Marea Neagră, realizat de americanii de la BSOG, alături de partenerii săi Petro Ventures şi Gas Plus. Proiectul a intrat în funcţiune la jumătatea anului 2022, fiind prima investiţie de acest tip realizată în România în ultimele trei decenii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO