Companii

Endo 2003, la Philadelphia

27.03.2003, 00:00 20

Societatea de endocrinologie este o organizatie profesionala internationala dedicata promovarii temelor de cercetare stiintifica si educatiei in domeniul endocrinologiei.Societatea va organiza, in acest an, in perioada 19-22 iunie, la Philadelphia, o intrunire numita Endo 2003 care va dezbate rolul hormonilor in patologia cardiaca.
Endocrinologia cardiovasculara va fi incorporata in mai multe sesiuni stiintifice din cadrul Endo 2003, fiind abordata sub diverse aspecte: hormonii si bolile cardiovasculare la femei, efectul aldosteronului asupra bolilor cardiace, diabetul zaharat si bolile cardiovasculare, obezitatea, legatura dintre afectiunile tiroidiene si bolile cardiace, etc.Una dintre lucrarile interesante care va fi prezentata la intrunire dezbate tema "slabirea in greutate inbunatateste reproducerea si nivelul insulinei la femeile cu sindromul ovarului polichistic".
In momentul de fata nu exista eradicare totala medicamentoasa a sindromului polichistic, care are un impact atat fizic, cat si emotional asupra vietii de reproducere.In urma studiilor realizate la Universitatea de endocrinologie din Australia s-a pus in evidenta felul in care dietele specifice care controleaza proteinele si carbohidratii ajuta la imbunatatirea functiilor metabolice sI reproducerii la femeile cu acest tip de probleme.
Sindromul ovarului polichistic, care poate fi cauza infertilitatii, disfunctiilor menstruale si cresterii nivelului de androgen (hormon masculin) este adesea asociat cu hiperlipidemia, obezitatea si alterarea tolerantei la glucoza. Aceste conditii pot declansa serioase probleme de sanatate - boli cardiace, diabet.
Studiile originale au avut la baza comparatia dintre doua tipuri de diete ce imbunatatesc reproducerea la femeile cu exces in greutate care sufera de sindromul ovarului polichistic.
Au fost testate diete bazate pe proteine si diete bazate pe carbohidrati, inregistrandu-se diferente minore intre cele doua.
In urma acestor informatii este de retinut ca trebuie tinut cont si de rolul dietei in controlul reproducerii, in special la femeile cu sindrom polichistic.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO