Companii

Enayati, CMU: Nu e bine ca medicul să lucreze şi la privat, şi la stat

Enayati, CMU: Nu e bine ca medicul să lucreze şi la privat, şi la stat
28.09.2010, 12:51 21

Wargha Enayati, managing director al Centrului Medical Unirea,susţine proiectul de lege privind reglementarea activităţiimedicilor care lucrează simultan în sistemele public şi privat: "Eusunt probabil mai radical, dar, deşi nu e neapărat în interesulCMU, nu cred că e bine ca medicul să lucreze în două locuri".

Căci aşa, spune Enayati, medicul riscă să devină un mercenarcare lucrează la stat, primeşte bani de acolo, primeşte bani de lafirme de medicamente, primeşte stimulente de la pacienţi şi mailucrează şi în privat. "Sunt patru surse de venit. Şi, în plus,duce pacienţii de la stat la privat şi invers, după cum îi convine.Nici statul nu are linişte, nici mediul privat", observă şefulCMU.

Întrebat dacă noul proiect de lege i-ar împiedica pe medicisă-şi rotunjească veniturile diminuate cu 25%, Enayati răspundeferm: "Nu vreau să fiu nedrept. Dacă vorbim de oraşele mici, da.Dacă vorbim despre Bucureşti, nu".

Mai exact, managerul insistă că problema apare cât timp există"cadouri" pentru medici şi e dificil să li se evalueze venitul. "Egreu de spus dacă trebuie să crească mai întâi salariul pentru aelimina stimulentele sau invers", comentează el, făcând referire şila specialităţi precum chirurgia, unde, oricât de mare ar fisalariul, pacientul tot mai plăteşte ceva din buzunarul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO