Companii

Enache s-a asociat cu PPF la Continental

Enache s-a asociat cu PPF la Continental

Radu Enache, Continental Hotels: Grupul Enache negociaza cu mai multe fonduri posibilitatea extinderii interesului investitional nu numai in hotelarie, care momentan are cea mai mare pondere in investitiile noastre, dar si in real-estate.

22.05.2007, 19:02 31

Omul de afaceri Radu Enache s-a asociat cu fondul ceh de investitii PPF Investments prin cedarea unei participatii de 28,14% din actiunile companiei Conti Hotels Investments, care ar urma sa concentreze toate participatiile familiei Enache. Radu Enache spune ca negociaza o posibila intrare a altor fonduri pentru extinderea afacerilor in alte domenii.
Omul de afaceri nu a precizat valoarea investitiei PPF. Contactati de ZF, reprezentantii PPF au spus saptamana trecuta ca nu comenteaza tranzactiile nefinalizate. Finalizarea tranzactiei ar presupune si primirea avizului de la Consiliul Concurentei. Radu Enache spune ca discutiile nu s-au finalizat.
El analizeaza operatiunea de concentrare economica. Potrivit Consiliului, operatiunea vizeaza obtinerea controlului in comun indirect asupra firmei Continental Hotels Investments Bucuresti, prin intermediul Conti Hotels Investments de catre companiile Moonbright Limited, controlata de fondul ceh de investitii PPF, si Crossbrook Limited din Cipru, firma infiintata de familia Enache.
"M-a interesat sa imi consolidez intr-o singura companie toate investitiile personale, iar acest lucru se va intampla in compania Conti Hotels Investments", a explicat Enache. "Operatiunea de concentrare economica se realizeaza prin cedarea catre Moonbright Limited de catre Crossbrook Limited a unui pachet de actiuni detinut la societatea care controleaza Continental Hotels Investments, respectiv Conti Hotels Investments. Prin aceasta operatiune se schimba forma de control asupra Continental Hotels Investments de la control unic la control in comun", precizeaza Consiliul Concurentei.
"Grupul Enache negociaza cu mai multe fonduri posibilitatea extinderii interesului investitional nu numai in hotelarie, care momentan are cea mai mare pondere in investitiile noastre, dar si in real-estate. In acest sens, toate participarile grupului Enache sunt concentrate si cautam posibili parteneri", a declarat ieri Radu Enache pentru Ziarul Financiar. El a adaugat ca o companie mare negociaza de pe o pozitie mai buna cu un fond de investitii decat o persoana fizica.
Potrivit datelor Registrului Comertului, Crossbrook Limited detine 71,83% din actiunile Conti Hotels Investments, in timp ce societatea vehicul controlata de PPF detine restul de 28,14% din portofoliul de actiuni.
Moonbright este o societate vehicul a societatii PPF Investment, infiintata in scopul acestei concentrari economice si care are ca obiect de activitate, printre altele, desfasurarea afacerilor unei societati de tip holding si ale unei societati de investitii. Crossbrook este o societate vehicul constituita de asemenea in scopul acestei concentrari economice, apartinand familiei Enache. Potrivit Consiliului Concurentei, Crossbrook indeplineste activitatile unei societati de investitii.
"Conti Hotels Investments va prelua participatiile Red Group, prin intermediul vehiculului meu din Cipru (Crossbrook - n.r.)", explica Enache.
Compania Red Group este cea prin intermediul careia familia Enache controleaza lantul hotelier Continental Hotels, printr-o participatie de 71%. Radu Enache a anuntat recent ca va investi, in urmatorii trei ani, peste 130 mil. euro pentru constructia si modernizarea unor hoteluri de doua, trei si patru stele.
Potrivit lui Enache, negocierile cu PPF se deruleaza in paralel cu discutiile cu alte fonduri, care ar urma sa fie si ele analizate de Consiliul Concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO