Companii

Elpreco Craiova, plus 20% la vanzari

31.01.2008, 19:01 39

Producatorul de materiale de constructii Elpreco Craiova, preluat la sfarsitul anului trecut de grupul irlandez CRH, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 40 mil. euro (150 mil. lei), in crestere cu circa 15-20% fata de anul precedent, avand in vedere investitiile in extinderea si modernizarea capacitatilor de productie care au fost realizate in 2007.
Compania a investit anul trecut circa 10 milioane de euro in majorarea capacitatilor de productie, urmand ca in 2008 investitiile sa ajunga la circa cinci milioane de euro pentru modernizari tehnologice, potrivit Mironei Pranitchi, responsabil de PR al Elpreco.
Fondurile pentru investitii vor proveni din surse proprii, urmand ca anul acesta compania sa nu investeasca in extinderea capacitatilor existente.
Elpreco a realizat in 2007 o cifra de afaceri de circa
38 mil. euro (126 mil. lei), in crestere cu 20% fata de anul precedent. Compania se numara printre cei mai mari producatori de BCA de pe piata, alaturi de Celco Constanta, Simcor Oradea, Macon Deva, Prefabricate Vest sau Prefab.
Compania produce si comercializeaza BCA (beton celular autoclavizat), sisteme de acoperis, elemente pentru pavaj (pavele, borduri, jgheaburi, jardiniere), precum si sisteme de canalizare. Elpreco detine doua centre de productie, la Craiova si Titu, judetul Dambovita, si are o retea de distributie la nivel national cu peste 200 de parteneri.
Compania a fost vanduta la sfarsitul anului trecut de fondul de investitii american Broadhurst catre irlandezii de la CRH pentru circa 75 de milioane de euro, valoare care cuprinde si datoriile acumulate. In urma schimbarii actionariatului, structura managementului Elpreco va ramane aceeasi.
Elpreco a fost infiintata in anul 1963 sub denumirea de "Intreprinderea de prefabricate din beton" si are circa 640 de angajati, potrivit ultimelor date disponibile.
Noul proprietar al Elpreco, grupul irlandez CRH, a fost infiintat in anul 1970 si opereaza in 28 de tari, avand 80.000 de angajati si a realizat in 2006 venituri din vanzari de 18,7 miliarde de euro.
CRH este producator de ciment, agregate, betoane, asfalt, materiale pentru zidarie si pentru acoperis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO