Companii

Efervescenţă în transportul internaţional, declin pe construcţii

Autor: Laurentiu Cotu

12.09.2010, 23:05 34

Importatorul şi distribuitorul camioanelor DAF în România, EVWHolding din Cluj, a înregistrat în primul semestru o cifră deafaceri de 28,3 mil. euro, în creştere cu 7% faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 60mil. euro, în creştere cu circa 15% faţă de anul 2009.

Potrivit reprezentanţilor companiei, un rol important înevoluţia pozitivă a afacerilor EVW Holding de la începutul anuluişi până în prezent l-au avut vânzările de anvelope, piese de schimbpentru camioane şi serviciile after sales. "Piaţa de camioaneurmează un uşor trend pozitiv generat de o efervescenţă crescută pesegmentul de transport internaţional. Segmentul destinatvehiculelor pentru construcţii se află în continuare într-osituaţie similară cu cea înregistrată în urmă cu doi ani", adeclarat pentru ZF Transilvania Timotei Giurgi, director general alEVW Holding.

Compania clujeană a vândut în primele şase luni din acest an 242de unităţi DAF noi, faţă de 154 de camioane livrate în aceeaşiperioadă din 2009.

Anul trecut, importatorul clujean a livrat în total 373 deunităţi DAF, faţă de 1.300 de camioane comercializate în 2008, ceimai importanţi competitori ai EVW Holding fiind Mercedes-Benz şiVolvo.

Compania clujeană a achiziţionat în urmă cu doi ani mai multeterenuri în Cluj, Braşov şi Constanţa în vederea dezvoltării unorcentre de vânzări. În prezent, firma derulează o investiţie decirca 4 mil. euro în construcţia şi amenajarea celui de-al doileasediu EVW Holding din Cluj.

"Anul 2011 ne va găsi cu două centre de vânzări şi service EVWHolding la nivelul judeţului Cluj, centre situate în cele douăextremităţi ale oraşului, pe două căi de transport intensutilizate. În noul centru amplasat în localitatea Gilău vorfuncţiona atât head office-ul EVW Holding, cât şi un centru devânzări şi service Cluj Vest. Actualul sediu central al companieiva fi păstrat sub forma unui centru de vânzări şi service şi a unuiparc destinat vânzării de vehicule second hand", a spus Giurgi.

EVW Holding s-a înfiinţat în anul 1997 la Cluj-Napoca ca şiagent DAF pentru comercializarea camioanelor cu acelaşi nume.

Compania este deţinută de doi antreprenori locali Ioan Chiţa cuo participaţie de 33% din acţiuni şi Mircea Dorel Mureşan cu 17%din titluri şi de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% din acţiuni,potrivit datelor Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO