Companii

Editura Corint, marja de profit de 25%

26.01.2009, 18:32 305

Grupul Editorial Corint, ce cuprinde editurile Corint, Leda, Runa si Corint Junior, a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 21,5 milioane de lei (5,8 mil. euro), mai mult cu 10% fata de anul trecut, insa sub estimarile anuntate.

"In euro, ne-am mentinut cifra de afaceri la aproape acelasi nivel ca anul trecut, deci nu prea vorbim de o crestere in aceasta moneda. Chiar si daca vorbim in lei, am finalizat anul trecut cu o crestere mai mica decat cea prognozata, in conditiile unui numar mai mic de titluri noi, dar cu un pret si un profit mai mare incorporat", a declarat Daniel Penescu, directorul grupului si unul dintre cei trei actionari, alaturi de Luiza Penescu si Cristian Gresanu, care detin un numar egal de actiuni.
Profitul cu care a incheiat compania anul trecut a fost de 5,15 mil. lei (1,4 mil. euro), de asemenea in crestere cu 10% fata de anul anterior. "Cea mai mare parte a profitului va fi reinvestit pentru a contracara efectele posibile ale crizei financiare pe piata romaneasca", a mai precizat el.
Penescu a mai spus ca anul acesta va practica o politica precauta de editare, cu un numar relativ constant de titluri sau chiar in scadere fata de anul trecut, dar cu rentabilitate mai mare. El a sustinut ca investitiile in portofoliu vor fi de asemenea mai prudente si ca se va realiza o selectie mai exigenta a titlurilor ce vor fi publicate. "Ne putem permite acest lucru, deoarece anul trecut s-au facut investitii mari in titlurile editate. Anul acesta, criteriul financiar si comercial va prevala celui de imagine. Toata lumea se asteapta la ce este mai rau si nimeni nu vrea sa faca pasi gresiti", a spus el. Grupul editorial va finaliza anul acesta noul depozit din Bucuresti pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, proiect inceput anul trecut, pentru care s-a alocat un milion de euro.
Jumatate din vanzarile companiei de anul trecut au fost aduse de Editura Corint, care va miza in continuare pe segmentul educational.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO