Companii

Editorii vor un milion de dolari

27.05.2003, 00:00 11

Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa (GEPD), compania care intentioneaza sa obtina dreptul de exclusivitate in distributia retail de presa in Bucuresti, vrea sa-si majoreze capitalului social cu  33 miliarde de lei pana la 37,6 miliarde de lei (1 milion de euro). Actiunile urmeaza sa fie oferite initial actionarilor existenti, astfel ca acestia sa-si poata mentine cota detinuta in companie, urmand ca cele ramase nesubscrise sa fie oferite public. Pretul la care vor fi oferite actiunile este de 100.000 de lei, egal cu valoarea nominala.
Compania, care a derulat deja o oferta publica primara intentioneaza sa-si listeze actiunile la Bursa de Valori. In oferta anterioara, intermediata de CA IB Securities, compania atras suma de 3,4 miliarde de lei. Marimea actuala a capitalului social nu ii va permite sa fie tranzactionata decat pe piata titlurilor necotate, dar majorarea capitalului pana la 1 milion de euro si intentia Bursei de a diminua capitalul minim necesar pentru ca o companie sa fie cotata i-a putea permite ascensiunea la categoria a II-a.
Compania are ca actionari majoritatea trusturilor si societatilor de distributie de presa din Romania, si intentioneaza sa infiinteze in Bucuresti o  retea de peste 1.300 de chioscuri si magazine de presa.  Finantarea acestui proiect se va realiza si prin contractarea unui credit bancar in valoare de 1 milion de euro.
Compania a fost infiintata la initiativa Clubului Roman de Presa si a Patronatelor Difuzorilor de Presa si de Carte din Bucuresti.  La inceputul lunii viitoare actionari vor discuta modificarea statutlui companiei astfel ca nici unuia dintre actionari sa nu i se permita detinerea a mai mult de 3% din actiunile acesteia. In prezent, nici un actionar al GEDP nu detine o participatie mai mare de 2%. Presedintele companiei este Sorin Rosca-Stanescu, directorul cotidianului Ziua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO