Companii

Duraziv a vândut vopsele de aproape 2 mil. euro în primele zece luni

Duraziv a vândut vopsele de aproape 2 mil. euro în primele zece luni

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Andreea Neferu

22.11.2011, 13:09 109

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, controlat de omul de afaceri Daniel Guzu, a vândut în primele zece luni vopsele de 1,7 milioane de euro, aceste produse ajungând să reprezinte 10,8% din totalul vânzărilor. Astfel, compania a avut în perioada ianuarie-octombrie afaceri totale de 15,7 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Compania şi-a bugetat anul acesta un avans al afacerilor cu 30%, până la 17,5 milioane, deşi iniţial anunţase o creştere de 25%, revizuirea venind în urma rezultatelor raportate la şase luni.

Duraziv a intrat pe piaţa de vopsele în a doua parte a anului precedent, după ce Guzu a investit circa 1 milion de euro într-o linie de producţie. Omul de afaceri a înfiinţat şi producătorul de vopsele Fabryo, pe care ulterior l-a vândut către fondul de investiţii Oresa Ventures. "Când am produs prima dată în carieră vopsele decorative mi-a fost mult mai uşor să ating un prag de vânzări similare, având în vedere că piaţa nu era la fel de aglomerată. Însă, şi atunci, şi acum, consumatorii au rămas la fel. Sunt gata să cupere produse de calitate superioară dacă acestea le oferă nişte avantaje evidente şi au un preţ decent", spune Guzu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO