Companii

Drumuri şi Prestări Construcţii a câştigat un contract de 1,5 mil. lei cu primăria Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu

05.09.2012, 15:49 200

Compania Drumuri şi Prestări Construcţii, unde este acţionar Consiliul local al municipiului Sibiu, a câştigat contractul de execuţie pentru lucrările de reabilitare de pe strada Ocnei, în valoare totală de peste 1,5 mil. lei (340.000 de euro), fără TVA.

Contractul a fost semnat astăzi de reprezentanţii companiei Drumuri şi Prestări Construcţii şi cei ai municipalităţii Sibiu şi presupune refacerea structurii rutiere şi a îmbrăcăminţii carosabilului, amenajarea de locuri de parcare şi modernizarea trotuarelor pe o lungime de 360 de metri.

În contract sunt prevăzute de asemenea şi lucrări pentru utilităţile publice (reabilitarea reţelei de transport apă potabilă pe o lungime de 258 metri şi refacerea racordurilor la reţeaua de canalizare pluvială existentă).

Potrivit reprezentanţilor primăriei Sibiu, compania Drumuri şi Prestări Construcţii a fost desemnată câştigătoare în urma unei proceduri de achiziţie publică organizată de municipalitate, în cadrul căreia au fost primite cinci oferte.Termenul de execuţie al lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanţie stipulată în contract este de 5 ani.

Contractul se derulează în cadrul unui proiect european în valoare totală de circa 3,9 mil. lei (860.000 de euro) câştigat de primăria Sibiu prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 -

''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, poli urbani de creştere'', Domeniul de intervenţie 1.1 - ''Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul: Poli de dezvoltare urbană.

Compania Drumuri şi Prestări Construcţii, executantul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzii Ocnei din Sibiu, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 52 mil. lei (peste 12 mil. euro), cu un număr mediu de 330 de angajaţi, conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice. Compania este deţinută de Consiliul local al municipiului Sibiu, dar şi de alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO