Companii

Drogurile, boala a cresterii

03.07.2003, 00:00 10



Un studiu efectuat de Yale School of Medicine sugereaza ca dependenta de droguri poate fi considerata o afectiune de dezvoltare, deoarece modificarile la nivel cerebral in cazul adolescentilor ii face pe acestia deosebit de vulnerabili la efectele drogurilor si alcoolului, relateaza New York Times.



Dr. R. Andrew Chambers, seful echipei de cercetatori care a realizat acest studiu sustine ca drogurile care creaza dependenta actioneaza prin stimularea anumitor sectoare ale creierului care se schimba rapid in perioada adolescentei.



In special, Dr. Chambers spune ca drogurile au efect asupra unui dezechilibru neurologic care ar sta la baza comportamentului riscant si impulsiv al adolescentilor. Circumvolutiunile responsabile pentru asocierea unor experiente noi cu motivatiile pentru a le repeta se dezvolta mult mai rapid in timpul adolescentei, decat mecanismul care inhibeaza necesitatile si impulsurile.



Prin urmare, nu numai ca exista sanse mai crescute ca adolescentii sa ia droguri fata de alte grupe de varsta, dar experienta are mai multe efecte profunde asupra creierului, deseori chiar permanente.(A.B)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO