Companii

Dragomir & Asociatii: Din 100 de aplicanti, am recrutat doi avocati si opt absolventi

12.06.2008, 21:36 594

Casa de avocatura Dragomir & Asociatii, care a incasat anul trecut venituri de 1,4 milioane de euro, vizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de cel putin doua milioane de euro, precum si extinderea echipei care numara in prezent 14 avocati.
Cresterea echipei catre un numar de 20 de avocati este insa conditionata de gasirea oamenilor buni, problema cu care se confrunta majoritatea firmelor de profil.
"Daca gasesti oameni buni, te extinzi, daca nu, nu. Din 100 de aplicanti pentru un job in cadrul firmei, am recrutat doar doi avocati si opt absolventi, incepand de anul trecut. Absolventii vor intra in aceasta vara intr-un stagiu de practica de trei luni, dupa care vor fi semnate contracte de colaborare", a declarat Alina Lefter, senior partner in cadrul Dragomir & Asociatii.
Principalele contracte in care firma a fost implicata sunt divizarea activitatii de distributie de cea de furnizare a energiei electrice in cadrul Electrica Transilvania Nord si Sud sau lucrari de exproprieri pentru realizarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti sau largirea centurii Bucurestiului. Cele mai importante domenii de expertiza ale firmei sunt legate de proiectele imobiliare si de infrastructura, precum si de piata de fuziuni si achizitii, care aduc aproximativ doua treimi din veniturile firmei.
In contextul in care jucatorii straini din avocatura continua sa intre pe piata locala prin aliante sau preluari, avocatii de la Dragomir & Asociatii nu iau in calcul intrarea in parteneriate, din cauza dificultatilor legate de "fuziunile umane".
"Nu ne intereseaza in momentul de fata o preluare. Vrem sa ne mentinem independenta si nu avem in vedere nicio fuziune la nivel local, tinand cont ca fuziunea umana este cel mai dificil de realizat", spune Lefter.
Dragomir & Asociatii este o firma medie tinand cont de numarul avocatilor si de veniturile incasate, in conditiile in care cele mai mari firme de pe piata au venituri de peste 10 mil. euro si echipe de circa 100 de avocati.
"Avantajul nostru este ca facem o munca ceva mai personalizata deoarece nu am ajuns inca la un nivel ridicat de rutinizare si standardizare. In cadrul firmei noastre avocatul trebuie sa aiba un univers mai larg, astfel incat sa poata activa in mai multe domenii ale dreptului", descrie avocatul politica interna a firmei.
Dragomir & Asociatii este o firma infiintata in 1996, condusa de catre Stan Dragomir, alaturi de alti patru parteneri. Onorariile practicate pleaca de la 100 de euro/ora pentru un avocat stagiar si ajung la 150 de euro/ora, cat factureaza partenerii firmei.
Piata avocaturii este estimata la aproximativ 200 de milioane de euro si este dominata de jucatori locali, dar un numar tot mai mare de firme straine isi fac intrarea pe piata, aflata intr-o crestere puternica in ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO