Companii

Dispută pe provenienţa laptelui folosit de Napolact

Dispută pe provenienţa laptelui folosit de Napolact

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2010, 23:39 631

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)Cluj a dispus verificarea provenienţei unui tip de lapte vândut submarca Napolact, existând suspiciuni că acesta nu este produs laCluj, ci este importat, potrivit informaţiilor furnizate agenţieiMediafax de către Mircea Radu, şeful CJPC Cluj.

Radu a declarat vineri într-o conferinţă de presă că în urmaunor verificări inspectorii CJPC Cluj au constatat că pe cutiile delapte Napolact scrie "Lapte din inima Ardealului", ceea ce ar puteaconstitui, potrivit acestuia, "reclamă comercială mincinoasă".

"Au fost verificate aspecte privind comercializarea laptelui subbrandul Napolact produs de Friesland şi am pus accent pe reclamamincinoasă care induce consumatorul către ideea că acest lapteprovine «din inima Ardealului». Există însă suspiciuni că sursa deaprovizionare nu este arealul Ardealului, laptele nu provine de lavacile din Cluj, ci este adus din import", a declarat Mircea Radu,citat de Mediafax.

Declaraţiile lui Radu au fost făcute însă înainte de finalizareaunei anchete, şeful CJPC Cluj afirmând că "după ce vom primi doveziprivind provenienţa laptelui, vom interzice comercializarea, dacăse confirmă că e importat".

În replică, reprezentanţii producătorului de lactate spun cătoate aceste acuzaţii sunt false şi nefondate şi reclamă faptul căafirmaţiile lui Radu sunt "acuzaţii bazate pe suspiciuni, nu pefapte, admiţând că nu a verificat aceste informaţii până la dataconferinţei".

Printr-un comunicat făcut public duminică, Napolact transmite cămateria primă din care este produs laptele Napolact provineexclusiv din Transilvania, compania folosind lapte colectat de la1.300 de ferme selectate din această regiune. Mai mult,reprezentanţii companiei spun că toate produsele Napolact suntprocesate în cadrul fabricilor sale din zona Ardealului. Dinaceastă perspectivă, compania consideră că produsele Napolact careconţin sloganul "Lapte din inima Ardealului" pe ambalaj transmit unmesaj în conformitate cu realitatea.

Napolact a avut în 2009 afaceri de peste 55 mil. euro. Compania,parte a grupului olandez FrieslandCampina, are 550 de angajaţi şiprelucrează anual 32 mil. litri de lapte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO