Companii

Directorii financiari, optimişti dar încă prudenţi

Directorii financiari, optimişti dar încă prudenţi

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

17.04.2012, 10:51 311

În pofida incertitudinii financiare şi economice, majoritatea directorilor financiari români mizează pe îmbunătăţirea rezultatelor companiilor pe care le reprezintă. Aceasta este principala concluzie a celei de-a doua ediţii a raportului Deloitte Central Europe CFO Survey. Studiul cumulează răspunsurile a 265 de directori sau experţi financiari de top din companii din România, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia.

Cu toate acestea, directorii financiari rămân prudenţi, astfel că 90% dintre respondenţi sunt de acord că nu este momentul pentru asumarea de riscuri noi.

"Putem caracteriza perspectivele economice şi de afaceri din România ca fiind incerte în acest moment, chiar dacă identificăm şi semnale pozitive, cum ar fi un leu relativ stabil, o inflaţie mai mică şi un nivel de consum aşezat. Această incertitudine şi reticenţa faţă de risc indică, totuşi, faptul că puţini directori financiari sunt dispuşi în acest moment să îşi asume riscuri noi în bilanţ, fiind concentraţi pe asigurarea unui flux mai solid de lichidităţi prin reducerea costurilor şi creşterea veniturilor", a spus Pieter Wessel, partener în cadrul Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO