Companii

Diana Popescu, hotelul Epoque: Preţul unei camere de cinci stele din Bucureşti este la acelaşi nivel ca la un motel din SUA

 Diana Popescu, hotelul Epoque: Preţul unei camere de...

Autor: Miruna Diaconu

18.12.2023, 00:07 8441

Piaţa hotelieră locală nu va lua un moment de respiro nici în 2024, după câţiva ani în care operatorii s-au confruntat cu o criză sanitară, războaie şi creşterea costurilor.

Provocarea anului viitor va fi echilibrarea costurilor în creştere cu veniturile, lucru care se poate face prin creşterea preţurilor. Diana Popescu, proprietara hotelului de cinci stele Epoque din Capitală, spune că Bucureştiul este mult sub preţurile din afară.

„Rata medie actuală pentru o cameră de cinci stele în Bucureşti este cu mult sub media europeană, iar dacă vorbim de piaţa americană, este probabil la nivel de motel din SUA“, spune ea.

Diana Popescu se aşteaptă la o încetinire a turismului global, în special, pe segmentul de turism de masă. „Piaţa ospitalităţii a dovedit că este foarte sensibilă la crize de orice natură şi odată cu scumpirea exce­sivă a transportului aerian şi cu acutizarea şi extinderea crizei finan­ciare la nivel mondial“, precizează ea. Anul acesta, hotelul a avut un grad mediu de ocupare de circa 60%, în linie cu piaţa de lux din România, iar hotelul se aşteaptă la venituri de 2,7 mil. euro, în scădere uşoară faţă de 2022, când cifra de afaceri a fost de 2,9 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO