Companii

Efervescenţa din piaţa hotelieră se simte şi la vechile clădiri: hotelierii investesc zeci de milioane de euro în renovări

Hotelul Europa din Eforie Nord a fost deschis în urmă cu 20 de ani şi a trecut prin mai multe programe de modernizare, ultimul în 2018.

Hotelul Europa din Eforie Nord a fost deschis în urmă cu 20 de ani şi a trecut prin mai multe programe de modernizare, ultimul în 2018.

Autor: Miruna Diaconu

17.11.2023, 19:00 297

♦ Grand Hotel Bucharest, hotelul Eforie al ANA Hotels şi ARO Palace sunt trei dintre marile hoteluri care au început lucrările de renovare a clădirilor construite înainte de ’89.

Piaţa hotelieră cunoaşte o puter­nică efervescenţă în această perioadă ca urmare a multor proiecte în desfăşurare privind noi hoteluri construite. Eferves­cenţa însă se simte şi în cazul vechilor hoteluri, în care acum proprietarii investesc zeci de milioane de euro pentru a le aduce la standardele actuale.

Multe dintre actualele hoteluri funcţio­nează în clădiri construite în perioada comu­nistă, însă în timp ce unele au trecut printr-un proces de renovare, altele au rămas încă prinse în timp, nevoia de renovare fiind cu atât mai mare. Câteva dintre hotelurile care au început lucrări de renovare sunt InterContinental, hotelul Eforie, parte din grupul ANA Hotels, şi ARO Palace. Cele trei hoteluri sunt de mari dimensiuni, cu sute de camere, ceea ce va ridica valoarea investiţiilor la zeci de milioane de euro.

Familia Adamescu, proprietara Grand Hotel Bucharest, fostul InterContinental, a decis începerea lucrărilor de renovare după ce brandul internaţional InterContinental a hotărât să renunţe la contractul de colaborare. InterContinental şi-a mutat sigla după 50 de ani de pe clădirea din Piaţa Universităţii pe hotelul Athenee Palace. Sursele din piaţă spun că lanţul internaţional nu s-a înţeles cu proprietarii hotelului privind renovarea hotelului, ceea ce a dus la încheierea parteneriatului. Un an mai târziu, InterContinental şi-a pus sigla pe hotelul Athenee Palace, fost Hilton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO