Companii

Dezvoltatorul proiectului Casa Radio a intrat în incapacitate de plată

Dezvoltatorul proiectului Casa Radio a intrat în...

Autor: Cristina Cuncea

20.11.2013, 19:28 426

Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, a intrat în reorganizare judiciară, sub protecţia legii falimentului din Olanda, pentru rezolvarea problemelor de lichiditate cu care se confruntă compania, a anunţat investitorul israelian. În vederea rezolvării problemelor legate de lichiditate, compania a propus creditorilor un plan de restructurare care prevede, printre altele, amânarea obligaţiilor Plaza Centers pe o perioadă de trei-patru ani sau pe o perioadă mai scurtă, dacă nivelul cash flow-ului permite acest lucru.

„Persistenţa incertitudinii din mediul economic şi de la nivelul consumatorilor din întreaga Europă a limitat capacitatea noastră de a reduce gradul de îndatorare şi de mutare a capitalului realizat din vânzarea de proiecte finalizate şi de active non-core“, a declarat Ran Shtarkman, preşedintele şi directorul executiv al Plaza Centers. Investitorul israelian deţine 75% din capitalul firmei Dâmboviţa Center, dezvoltatorul proiectului Casa Radio, iar statul are o participaţie de 15%, prin Compania Naţională de Investiţii, diferenţa fiind administrată de grupul turc Kucuk. La finele lunii iunie compania avea datorii totale de 400 de milioane de euro, iar activele erau estimate la aproape 800 de milioane de euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO