Companii

Dealer VW: Mai vindem doar 350 de masini fata de 700

03.02.2009, 18:13 28

Porsche Inter Auto (PIA), divizia de retail a Porsche Holding in Romania, care detine cinci dealeri ai marcilor grupurilor VW-Audi si Porsche, dintre care patru in Capitala, a inregistrat in ianuarie o scadere a vanzarilor de 50% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in conditiile in care primele estimari arata ca piata auto a inregistrat un declin de aproape 70% in prima luna a anului.
"Vanzarile Porsche Inter Auto au inregistrat o scadere de 50% in ianuarie. Daca anul trecut vindeam peste 700 de autovehicule, anul acesta am comercializat putin peste 350 de masini", a declarat Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto.
In conditiile in care activitatea de vanzari a scazut, service-urile au profitat inclusiv de importurile de masini second-hand.
"Activitatea in service este in crestere fata de anul trecut, in conditiile in care am marit cu 20% capacitatea de service a PIA si timpul de asteptare a scazut la 2-3 zile. Multi dintre noii clienti sunt cei care si-au cumparat o masina second-hand din Vest si nu mai merg la service-urile de cartier" si vin la cele oficiale deoarece sunt mult mai atenti la costuri."
Planurile de extindere ale Porsche Inter Auto nu au fost anulate de catre actuala criza financiara care a afectat si piata locala.
"In Bucuresti avem deja in proiect constructia a doua noi centre (dintre care unul in partea de nord a Capitalei in care vor fi amplasate marcile de lux Audi, Porsche, Bentley si Lamborghini si a carui finalizare era programata in toamna acestui an - n.red.)."
Porsche Romania a inregistrat in 2008 o scadere a vanzarilor de 6%, la 53.955 de autovehicule, in conditiile in care piata de import a scazut cu 8%.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO