Companii

Dascalu a extins imprumutul de la Eurohypo la 242 mil. euro

06.08.2008, 19:09 14

Compania de dezvoltare imobiliara Iulius Group, controlata de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, a extins linia de creditare obtinuta de la banca germana Eurohypo in luna august a anului trecut cu 67 de milioane de euro, de la nivelul de 175 mil. euro stabilit initial.
Cu o valoare totala de 242 mil. euro, finantarea Iulius Group devine cea de-a doua ca marime obtinuta pana in prezent de catre un dezvoltator imobiliar de pe piata locala, dupa ce Copper Beech are semnat un contract cu BCR pentru finantari cu o valoare cumulata de 500 mil. euro pentru realizarea de proiecte rezidentiale.
Banii obtinuti de Iulius Group vor fi folositi pentru extinderea centrelor comerciale din Iasi si Timisoara pe care compania le are in portofoliu, au anuntat reprezentantii companiei.
"Cele 175 de milioane de euro obtinute anul trecut au fost folosite pentru finalizarea constructiei la Iulius Mall Cluj si pentru ansamblul Palas. Fondurile suplimentare asigurate de acest nou credit vor fi folosite pentru extinderea Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Iasi", a precizat Simona Pricop, PR Assistant a companiei.
Mallul din Timisoara va ajunge la o suprafata inchiriabila de 66.000 de metri patrati, in timp ce Iulius Mall Iasi va avea o suprafata inchiriabila de 23.000 de metri patrati, dupa ce compania a semnat contracte cu grupul Inditex pentru deschiderea unor magazine in cadrul celor doua centre comerciale.
Compania va ajunge la investitii totale de aproximativ 500 de milioane de euro pana in 2010, cele mai importante proiecte aflate in constructie fiind proiectul mixt Palas din Iasi, precum si cel de-al patrulea centru comercial sub brandul Iulius Mall, care va fi inaugurat anul acesta la Suceava.
Dascalu este in prezent cel mai mare proprietar roman de centre comerciale, avand in portofoliu trei malluri operationale, inaugurate la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. Planurile de extindere ale lui Dascalu la Timisoara includ si dezvoltarea unui ansamblu rezidential Saphir, format din 273 de apartamente dispuse in doua blocuri.
Cu toate acestea, cel mai mare proiect al companiei va fi ansamblul Palas din Iasi, care va cuprinde atat spatii comerciale, birouri si locuinte, cat si hoteluri, in urma unei investitii totale de 250 de milioane de euro.
Eurohypo este o banca germana ce face parte din grupul Commerzbank, al doilea grup bancar din Germania, cu active de peste 600 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO