Companii

Danezii de la Rockwool, cu o fabrică proaspăt deschisă în Prahova şi 150 de angajaţi: Nu există niciun dubiu că această pandemie va avea un impact puternic. Avem încredere că vom ieşi din criză cu bine

Danezii de la Rockwool, cu o fabrică proaspăt deschisă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.03.2020, 18:15 260

Compania daneză Rockwool, care are 150 de oameni în fabrica de vată minerală pe care au deschis-o anul trecut în judeţul Prahova, merge înainte cu producţia, chiar şi în contextul epidemiei de coronavirus, şi a organizat o celulă de criză la nivel de management.

„În România, operaţiunile de la fabrica noastră din judeţul Prahova continuă. Aşa cum facem în toate fabricile Rockwool din lume, am luat măsuri de igienă, precauţie şi distanţare socială fără precedent. În privinţa activităţilor care se desfăşoară la birou, fie că vorbim despre cei de la Ariceştii Rahtivani sau de cei din echipa de vânzări şi marketing de la Bucureşti, toţi angajaţii lucrează de acasă, cu excepţia cazurilor în care prezenţa lor este absolut necesară”, spune Florin Popescu, business unit director la Rockwool pentru zona Balcanilor.

Grupul danez Rockwool şi-a majorat uşor afacerile în 2019 pe plan local, până la 96 de milioane de lei. Danezii au investit 50 de milioane de euro în fabrica din localitatea Ariceştii Rahtivani, unde lucrează peste 150 de angajaţi, majoritatea din judeţul Prahova.

„Nu există niciun dubiu că această pandemie va avea un impact puternic. Avem încredere că vom ieşi din criză cu bine”, mai spune Florin Popescu.

Piaţa de vată minerală – un material folosit pentru construcţii – a devenit tot mai interesantă în ultimii doi ani pentru producătorii de pe piaţa locală. Vata minerală cuprinde două categorii, şi anume vata bazaltică - folosită în principal pentru izolaţii exterioare, şi vata de sticlă - utilizată preponderent pentru izolaţii la interior. În unele situaţii, cele două tipuri se pot suprapune. Valoarea pieţei de vată minerală este de circa 140 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO