Companii

Dacia Duster intra pe lista companiilor care vor flote 4x4

29.11.2009, 23:16 122

Vanzarile de flote Dacia catre companii vor ajunge in acest anla 35% din vanzarile totale realizate pe plan local, aproximativ15.000 de unitati, potrivit reprezentantilor producatorului, panala final de an urmand sa fie livrate mai multe flote ce depasesc 50de unitati.

Pentru 2010 reprezentantii Automobile Dacia apreciaza calivrarile de flote vor depasi 35% din totalul vanzarilor Dacia inRomania, cresterea de cateva procente urmand sa fie adusa de SUV-ulDuster.

"Exista interes pentru flote Duster. Sunt companiimultinationale care se intereseaza de 4x4, fie pentru activitatipentru drumuri mai proaste, fie pentru zona montana", a declaratViorel Asaftei, director vanzari speciale Dacia.

Compania a livrat recent, prin dealerul Auto Cobalcescu, cea maimare flota de autoutilitare, de 183 de unitati, catre companiaAdrem Invest, subcontractor al producatorului si distribuitoruluide energie CEZ. Adrem Invest a achizitionat in leasing operational181 de autoutilitare Logan VAN si doua Logan MCV.

"Pana la final de an mai avem in derulare cateva contracte deflote. Clientii sunt in general companii care achizitioneaza pentrudezvoltarea activitatii curente sau pentru un business nou creat,precum Adrem", a spus Asaftei. Adrem Invest a castigat douacontracte pentru montarea, demontarea si citirea contoarelor CEZ inzona Olteniei.

BDR Sogelease, GDF si Siemens, cei mai mari clienti de flote

Asaftei a mentionat ca in acest an cel mai mare client de floteDacia a fost BRD Sogelease, care a contractat mai mult de 300 deautomobile, urmat de GDF Suez si Siemens, in timp ce cele mai mariflote de automobile Renault au fost contractate de Raiffeisen siUrsus. "Sunt multe flote de 50 de unitati. Avem altele innegociere, dar sunt putine peste 100 de unitati. Desi este criza,sunt companii care au continuat sa cumpere", a spus Asaftei.

Reprezentantii Automobile Dacia si Auto Cobalcescu spun ca inacest an au observat companii care au renuntat la unele contractede flote, fie le-au incheiat, si au trecut la Dacia, pentru ca aucautat reducerea continua a costurilor.

"Nu sunt mai putine tranzactii de flote. Sunt doar maimici"

Astfel, vanzarile de flote au continuat sa fie stimulate decompanii care au atras contracte noi sau de administratii locale siguvernamentale care au decis inlocuirea parcurilor auto, intr-uncontext in care vanzarile de automobile s-au redus cu peste 50% inprimele 10 luni ale anului, iar firmele de leasing au recuperatlunar mii de automobile de la clientii rau-platnici.

"Nu sunt mai putine tranzactii de flote. Sunt doar mai mici.Avem in continuare cereri, dar se negociaza. Dealul cu Adrem senegociaza de mai mult de 6 luni. Anul trecut in decembrie le-amvandut 30 de unitati, iar acum, dupa 10 luni, au cumparat inca183", a spus Anca Costea, sef vanzari flote al dealerului AutoCobalcescu. Ea a adaugat ca parcurile de masini comercializatecatre persoane juridice reprezinta aproape 40% din businessulcompaniei. In 2008 dealerul a raportat afaceri de 13,5 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO